1 Mart 2012 Perşembe

org.hibernate.HibernateException: Wrong column type Found Çözümü

Merhaba, hibernate kullanırken ortaya çıkan basit ama can sıkıcı bir problemin çözümünü paylaşmak istiyorum. Java tarafında @Entity annotation'ı ile oluşturduğum bir sınıfta, String değişkenleri @Column annotation'ı ile bağladım. Bu işlemi yaparken annotation parametresi olarak yalnızca column name'i verdim. Bu şekilde veritabanı tarafına bağlanmaya çalıştığımda, başlıkta geçen "org.hibernate.HibernateException: Wrong column type Found: char, expected: varchar2(255)" hatasını aldım. Bu hatayla karşılaşanlar için gelelim sebebine ve çözümüne...
@Column(name = "veritabani_alani")
public String getAlan() {
   return alan;
}
Hatayı alırken kullandığım veritabanı MySQL'di. Hibernate ile oluşturmadığım, daha önce elle tanımlanmış tabloları kullanıyordum. Bu tabloların karakter içeren alanları ise CHAR tipinde tanımlanmıştı. Hibernate, entity sınıflarında String olarak tanımlanan değişkenleri veritabanında eşlerken VARCHAR(255) kullanır. Herhangi bir spesifik karakter tipi belirtilmediği için ve Hibernate, alanın veritabanındaki karşılığını VARCHAR(255) değil de, tanımadığı bir tip olan CHAR görünce böyle bir hata ortaya çıkıyor. Benzer durumda bu hata belki alınmayabilir fakat schema validation alanı validate yapıldığı zaman Hibernate alanı valdiate edemediği için bu hata alınıyor. 

Hatayı düzeltmek için yapılması gereken şey aslında basitçe Hibernate'e bu alanın tipinin CHAR olduğunu göstermek. Bunu için de @Column'a bir parametre daha ekliyoruz ve tipi belirtiyoruz.
@Column(name = "veritabani_alani", column_definition="char")
public String getAlan() {
   return alan;
}
( char, column_definition, database, hibernate, java, mysql, org.hibernate.HibernateException, varchar, wrong column type found )
Kaynak: http://cedar715.wordpress.com/2009/10/13/org-hibernate-hibernateexception-wrong-column-type-found-char-expected-varchar2255/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder